Aşk, Yepyeni Kalabilen Eski Bir Masaldır. H.HEİNE

6 Eylül 2011 Salı

Dünya tekerlektir

Anladım ki benim dünyam bir sabitliğe kavuşmuş değil. Evet biliyorum dünya dönüyor. Herkesin dünyası dönüyor. Dünya herkes için dönüyor. Ama benim dünyam herkesten farklı işliyor işte bazen. Dört tekerin üzerinde gibi düşünüyorum bazen. Bir arabanın içinde değil ama onu yönlendirmem için bir sistem var tekerlere bağlı olarak. Son zamanlarda işte bu kumandayı (yönetimi) elimden kaybettiğimi hissediyorum. 

Öyle ki bazen gözümü bir açıyorum ( genelde derin uykuda olurum büyük değişiklikler olurken hayatımda, göz göre göre olaylara suskun kalmak ya da kalmamak kararsızlığının ileriki evrelerde bana pişmanlık yaratmasından korktuğum için...) tanımadığım bir yerde tek başımayım. O kadar yabancı ki bulunduğum yer konuştukları dili bile bilmediğim için sesimi çıkaramadığım oluyor bazen. Bazen konuşmayı ya da düşünmeyi bile unuttuğum oluyor ya da. Bu yüzden uyumayı hem çok seviyorum hem nefret ediyorum. Bazen ne götürdüklerini görmemek işime geliyor. Bazense getirdiklerine hoş geldin diyememek ve zamanı geri alamayacağımı bilmek içimi acıtıyor... 

Bir insan bir şeyi hem sever hem nefret eder ondan hem korkar hem cesaretlenir mi...

Olamaz mı, olabilir. Oluyormuş... 

Hayatım işte bu yüzden dört tekerin üzerinde. Yani ben böyle tabirliyorum işte. Bazen nereye gittiğimi bilmemek yaşayacağım sürprizler için beni heyecanlandırırken bazen vardığım noktalarda hayal kırıklığı yaratabiliyor.

( neden mi 4 teker... Çünkü bir masayı en az kaç ayak dengede tutar sorusuna hiç bir zaman 3 demedim, diyemedim. Doğru olduğunu bile bile... Garanticiyimdir belki de ama cevap 4 tür. Bana göre hala öyledir...)

Bu yazıyı yazarken dünyanında tekerlekten (her anlamda)  farksız olduğunu hatırlatan canlı cansız tüm nesnelere teşekkürlerimi iletmekten memnuniyet duyarım..

2 yorum:

  1. Olayların pişmanlık yaratmaması için gerekenler herşeyi temellerine oturtmuş biri olmak ve her yolu denemekten geçer. Gözlerini kapatman sadece kapalı kaldığı süre içerisinde seni rahatsız etmez.

    YanıtlaSil
  2. Bi süre de olsa rahat etmektir belki bazen sadece amacım...

    YanıtlaSil